Странице

22. 4. 2010.

Ledeni espreso-krem

Potrebno:
400ml slatke pavlake, 4 žumanca, šećer u prahu,pola kašičice ekstrata od vanile, 2 šolje jake tople espreso kafe,kakao
Priprema:
Umutite 300ml slatke pavlake, pa je ostavite da se ohladi. Preostalu pavlaku zagrejte. Umutite žumanca i ekstrakt od vanile i stavite da se kuvaju na pari. Postepeno dodajte zagrejanu pavlaku i espreso. Skinite činiju s pare, pa umutite krem.Zatim dodajte prethodno ulupanu pavlaku. Pripremljeni krem od kafe rasporedite u četiri šoljice za espreso i ostavite u zamrzivaču tri-četiri sata da se dobro ohladi. Neposredno pre serviranja pospite kakaom, sačekajte pet minuta da se kakao rastopi, pa espreso-krem ukrasite zrnima kafe.

2 коментара:

  1. Ovo lepo zvuči. Nisam baš vična kuvanju žumanaca na pari, pa me zanima jel ima neki trik da se ne zgrudvaju?

    ОдговориИзбриши
  2. Nemaš poseban trik. Skineš žumanca sa vatre pa polako dodaješ u njih to što treba dodati, lagano mešajući. Vratiš na vatru i kuvaš još malo da se stegne.

    ОдговориИзбриши