Странице

16. 5. 2010.

Krema ganaš (ganache)

Za punjenje kolača

Potrebno:
1dcl mleka, 1/2dcl pavlake, 375gr čokolade
Priprema:
Mleko i pavlaku stavite da provriju.
Usitnite čokoladu.
Preliti čokoladu mlekom ne stavljajući smesu na vatru.
Ostaviti da se ohladi dok se gotovo potpuno ne stvrdne.
Malo zagrejati, energično mešajući, da smesa postane svetlija.

Napomena: Krema ganaš mora biti meka da bi se njome mogli ukrašavati i puniti kolači.

Za glaziranje

Potrebno:
200gr čokolade za preliv ili neke veoma fine čokolade, 100gr maslaca
Priprema:
Isitniti ili grubo iseckati čokoladu i staviti na paru da se rastopi zajedno sa maslacem.
Dobro promešati lopaticom i upotrebiti na temperaturi izmedju 30 i 35C.
Može se naneti četkicom.

Нема коментара:

Постави коментар