Странице

4. 8. 2010.

Knedle s višnjama



Potrebno:
250ml vode, 70ml ulja, 250gr brašna, 1 jaje i višnje(količina po želji)

Vodu staviti da provri pa dodati ulje, skinuti sa vatre i dodati 150gr brašna. Kad se malo prohladi dodati preostalo brašno i jaje. sve dobro sjediniti, praviti loptice i u svaku staviti 2-3 višnje.
Staviti vodu u dublji sud da prokuva, pa u to spuštati knedle. Kad isplivaju na površinu mogu se vaditi na tacnu.
Posebno skuvati višnje i šećer (količina po želji). Preliti knedle.
U višnje i šećer se može dodati malo želatina pa će smesa biti pihtijasta.
Lepa je kombinacija i sa kajsijama, a može se praviti i neki mix od voća.


Ovo testo je neutralno, pa se mogu praviti i slane knedle. Dodati u njih sir pa ih valjati u prezlu i jaje i propržiti.

2 коментара: