Potrebno:
Za testo: 1kg brašna, 4 jaja, 300 ml mleka, 200 ml ulja, 40gr kvasca, 5 kašika šećera, prstohvat soli.
Za sirup: skuvati 225 ml vode, 450gr šećera i sitno seckanu koru od pomorandže.
Kvasac razmutiti u malo mleka i ostaviti da naraste, zatim sjediniti sve sastojke, pa podeliti testo na dva dela.
U jedan deo dodati 3 kašike kakaa, a u drugi deo izrendati koru od pomorandže.
Svaki deo podeliti na četiri dela
Kad testo malo naraste razvući jednu belu i jednu tamnu jufku, staviti jednu preko druge
na svaki deo staviti komadić čokolade
uviti kiflice, poredjati na pleh, na svaku staviti malo margarina.
Peći kiflice 20 minuta na 200C.
Vruće kiflice preliti hladnim sirupom.
Finoo!
ОдговориИзбришиLijep pozdrav.
Они су веома закупци кроасан Честитамо.. Беситос !!!!!!!!!
ОдговориИзбриши(Son unos croissant muy rentadores.
Felicidades.
Besitos!!!!!!!!!)
Prelepo izgledaju! Slicnog izgleda pravim posne kiflice. Medene su skroz.
ОдговориИзбришиOdličan recept draga Olgice! Kiflice super izgledaju ! :-D Puno pozdrava !
ОдговориИзбриши