Kod mene je sve ovih dana brzinski. Nekako sam u zaostatku s vremenom, nikako da se organizujem. Valjda će me proći i ta faza.
A sad tortica...
Potrebno:
1,5kg. kesten pirea, 300gr. maslaca, 400gr. prah šećera, 2 kesice vanilin šećera, 450gr. mlevenog keksa, 450gr. mlevenih oraha, 100gr. čokolade, 2 kašike ruma, 200gr. žele bombona (ja sam ih izostavila, jer mi se činilo da će biti bolje bez njih).
Za glazuru:
200gr. prah šećera, 2 kašike vode, kašičica soka od limuna, kašičica maslaca, nekoliko kapi ekstrata od ruma, malo crvene boje za kolače.
Kesten pire dobro sjediniti s maslacem, keksom i orasima. Zatim masu podelite na tri dela. Na dno kalupa sipajte prvi deo mase.
U drugi deo dodajte rastopljenu čokoladu, pa i to dodajte u kalup.
U treći deo idu iseckane žele bombone (koje sam ja izostavila)i sipajte i taj deo u kalup.
Staviti u frižider da se dobro stegne, a onda je prevrnite na tanjir i prelite glazurom.
che buona!!!
ОдговориИзбришиNe volim kesten, ali lijepo izgleda!!
ОдговориИзбришиObožavam kestene, najmii,ovo izgleda prefino!
ОдговориИзбришиHvala za recept.
I naravno moram se zahvaliti na lijepom komentaru kojeg ste ostavili na mom blogu.
Velika pusa, nadam se da ste dobro nakon potresa u Srbiji,danas kada sam ćula vijesti ostala sam šokirana.
Hvala ti na lijepom komentaru.
ОдговориИзбришиDrago mi je da ste dobro i da je sve u redu, pusa:)
Ovo i ja pravim,i isto bez zele bombona!Super recept!
ОдговориИзбриши