Странице

12. 10. 2010.

Keks kolač

Potrebno:
50 komada (otprilike 300gr) keksa petit ber ili nekog sličnog, 2 pudinga od vanile, 500ml mleka, 1/2 margarina,100gr čokolade, 100gr šećera u prahu.

Skuvati puding u mleku i ostaviti da se malo ohladi.
Umutiti margarin sa šećerom i sjediniti sa prohlađenim pudingom.
1/3 fila ostaviti sa strane, a u ostatak dodati 50gr otopljene čokolade.

Ređati na tacnu keks koji je prethodno umočen u špinovani šećer, premazati čokoladni fil, zatim keks, pa žuti fil koji je ostavljen sa strane, pa opet keks, zatim čokoladni fil i na kraju keks.

Gotov kolač preliti otopljenom čokoladom.

5 коментара:

  1. Mmmm, the cake looks very beautiful and I'm sure that it is also very delicious.

    ОдговориИзбриши
  2. Mmmm, the cake looks very beautiful and I'm sure that it is also very delicious.

    ОдговориИзбриши
  3. e sad ovako nisam probala, ja sam kekse močila u mlijeko no ovako zvuči nekako bolje, a i dekorativno ovo svjetlo/tamno

    ОдговориИзбриши
  4. Nina, keks koji se umače u špinovani šećer omekne sat vremena posle pravljenja torte, a u mleko kad se umače može se jesti tek sutradan.

    ОдговориИзбриши