Странице

27. 1. 2011.

Puslica torta




Ovako izgleda kućna verzija torte, pekla sam jednu koru u plehu od šporeta pa je presekla na pola tako da je i cela torta u manjoj verziji.

Recept ide ovako:
Umutiti 4 belanca sa 300gr. šećera u prahu i par kapi limunovog soka. Peći u dobro podmazanom plehu oko 30 minuta na 200C. Ispeći tri kore.

Fil: umutiti 4 žumanca sa 3 kašike šećera, 2 kašike brašna i to zakuvati u 400gr. prokuvanog mleka.
Posebno umutiti 250gr. margarina sa 250gr. šećera u prahu i u to dodati 4 žumanca.
Sjediniti fil od mleka sa margarinom,i u to dodati 300gr. mlevenih oraha.
Ulupati 2x po dva šlaga.
Filovati: kora - krem - šlag
Celu tortu ukrasiti šlagom.

6 коментара:

  1. Ekspert za ovu tortu je moja draga ujna i ne menjamo je !!! :-))) Vaša izgleda savršeno !!!

    ОдговориИзбриши
  2. Divna torta!Ja jedino ne stavljam mlevene orahe u fil,vec ga pravim samo od zumanaca.Probacu i ovu Vasu.Pozdrav draga moja Olja!:)

    ОдговориИзбриши
  3. Sviđa mi se recept, mislim da je jako ukusna a tako i izgleda!
    Lijep pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  4. Odavno je nisam pripremala. Ova me tako mami, prosto savršena. Poz:)

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Olja nagradica od mene,pa svratite:)

    ОдговориИзбриши
  6. Sećam se ove tortice iz detinjstva! Predivna je!
    Olja hvala puno na prelepim nagradicama. Biće uvršćene na stranici za nagrade.

    ОдговориИзбриши