Ovako izgleda kućna verzija torte, pekla sam jednu koru u plehu od šporeta pa je presekla na pola tako da je i cela torta u manjoj verziji.
Recept ide ovako:
Umutiti 4 belanca sa 300gr. šećera u prahu i par kapi limunovog soka. Peći u dobro podmazanom plehu oko 30 minuta na 200C. Ispeći tri kore.
Fil: umutiti 4 žumanca sa 3 kašike šećera, 2 kašike brašna i to zakuvati u 400gr. prokuvanog mleka.
Posebno umutiti 250gr. margarina sa 250gr. šećera u prahu i u to dodati 4 žumanca.
Sjediniti fil od mleka sa margarinom,i u to dodati 300gr. mlevenih oraha.
Ulupati 2x po dva šlaga.
Filovati: kora - krem - šlag
Celu tortu ukrasiti šlagom.
Ekspert za ovu tortu je moja draga ujna i ne menjamo je !!! :-))) Vaša izgleda savršeno !!!
ОдговориИзбришиDivna torta!Ja jedino ne stavljam mlevene orahe u fil,vec ga pravim samo od zumanaca.Probacu i ovu Vasu.Pozdrav draga moja Olja!:)
ОдговориИзбришиSviđa mi se recept, mislim da je jako ukusna a tako i izgleda!
ОдговориИзбришиLijep pozdrav.
Odavno je nisam pripremala. Ova me tako mami, prosto savršena. Poz:)
ОдговориИзбришиDraga Olja nagradica od mene,pa svratite:)
ОдговориИзбришиSećam se ove tortice iz detinjstva! Predivna je!
ОдговориИзбришиOlja hvala puno na prelepim nagradicama. Biće uvršćene na stranici za nagrade.