Странице

1. 6. 2011.

Moskva šnit






Kora:
4 belanca
4 velike kašike šećera
6 kašika mlevenih oraha
1 kašika mlevenih lešnika
1 kašika brašna
Napraviti 4 ovakve kore.
Belanca umutiti penasto, dodati šećer, dobro umutiti i dodati orahe, brašno i lešnik. Mešati drvenom varjačom dok nedobijete kompaktnu masu. Peći na 160-170*C 40-50 minuta.

Fil I:
16 žumanaca
16 kašika šećera
1 puding od vanile
0,5l mleka
1 kašika gustina
250gr putera

Fil II:
0,5l slatke pavlake
500gr višanja smrznutih (pa otopljenih na sobnoj temperaturi)
1 konzerva ananasa
150gr seckanih lešnika (očišćenih od ljuske)

Žumanca i šećer dobro umutiti dok ne dobijete penastu masu, u to dodati razmućen puding sa malo mleka (uzeti od onih 0,5l) dodati 1 kašiku gustina, dobro promešati i zakuvati u ostatak mleka. Kuvati na tihoj vatri dok se zgusne (traje malo duže).
Kada se potpuno ohladi dodati umućen puter.

Umutiti slatku pavlaku.
Višnje dobro iscediti od soka i prepoloviti svaku.
Ananas iseckati na kockice i dobro iscediti od soka.
Lešnik izdrobiti.

Redjati:
1 kora - žuti fil - višnje - lešnik - slatka pavlaka
2 kora - žuti fil - ananas - lešnik - slatka pavlaka
3 kora - žuti fil - višnje i ananas - lešnik - slatka pavlaka
4 kora - pa celu tortu premazati šlagom, ili puter kremom i prekriti fondanom.

7 коментара:

  1. Анониман1. јун 2011. 11:12

    Ovo ja zovem umjetnost Olja, prekrasna torta, sve pohvale!

    Pozdrav:)

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман1. јун 2011. 18:43

    Dok izbrojim sve spratove.Pa cega tu nema:)Kako bih rado zagrizla;)

    ОдговориИзбриши
  3. Moskva šnit obožavam i pravila sam je. Jedna od retkih voćnih torti koja je baš po mom ukusu. Odlično!

    ОдговориИзбриши
  4. Draga Olja,sve tvoje torte su fantastične,ono što me zanima i što ne mogu da dokučim čitajući recepte,jeste kako uspevaš da ih tako doteraš? Volela bih da jedan post na blogu posvetiš dekoraciji torte,da nam objasniš kako praviš te divne ukrase,kako postižeš te efekte,kako praviš cvetiće i listiće ...Nadam se da ćeš odgovoriti na ovu molbu jednim detaljnim postom.Pozdrav,Ankica

    ОдговориИзбриши