Странице

22. 3. 2015.

Panakota sa višnjama


  Sasvim jednostavna, a uz dodatak nekih sastojaka i začina može imati vrhunski ukus, i ako pustite mašti na volju i izgled. 
Za ovu poslasticu potrebno je:
1/2 litre mleka
1/2 litre slatke pavlake
1 kesica želatina (10gr)
350 grama šećera
5 kašika ruma
300 grama višanja
1 ravna kašičica cimeta

Prvo želatin razmutiti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
Mleko i slatku pavlaku sipati u šerpu, dodati 150 grama šećera i kuvati do tačke ključanja. 
Dodati rum, a zatim i želatin pa skloniti sa šporeta.
Mešati da se želatin lepo otopi. 
Malo prohlađenu smesu sipati u odgovarajuće kalupe i ostaviti preko noći da se stegne frižideru.
Višnje ukuvati sa 200 grama šećera, dodati cimet, izmešati pa ostaviti da se ohladi.
Višnje sipati na tacnu pa preko istresti panakotu iz kalupa.
Ukrasiti po želji.
 
Sve ovo može izgledati i drugačije ako se sipa u čaše.


Нема коментара:

Постави коментар