Skuvati 250gr vode, 250gr šećernog sirupa ili meda (ja sam stavljala med) i 250gr margarina. Kada prokuva dodati 30gr želatina koji je prethodno razmućen u vodi. Dobijenu smesu dobro izmešati i sipati u 3kg šećera u prahu. Na kraju dodati 1 kašiku limunovog soka. Sve to dobro izmšsati da bi masa bila kompaktna. Kada se ohladi, spremna je za upotrebu.
Ovo je originalni recept i količinski ima dosta te mase. Može se napraviti polovina ili trećina.
Staviti masu u plastičnu kesu, izvući vazduh i zavezati, pa ostaviti u neku kanticu sa poklopcem, jer se brzo suši. Tako ostavljena može stajati mesec dana na sobnoj temperaturi.
Me gusta tu blog. Un saludo.
ОдговориИзбришиBesitos!!!!!!!
Ovo ću svakako isprobati!! Ja je radim doma sa glicerinom i šećerom u prahu i uvijek mi premalo ispadne :) prbat ću sa ovim!
ОдговориИзбришиOvo je masa isključivo za figurice i šećerne table, a nije baš idealna za prekrivanje torti.
ОдговориИзбришиMogu li se od ove mase praviti npr.slova,zvezdice i sl. na žici ??
ОдговориИзбриши