Neobičan kolač koji potseća na alvu, ali samo potseća. Vrlo je lak i brz za spremanje.
Potrebno:
250gr. griza
250gr. šećera
25o ml mleka
100gr. oraha
125gr maslaca
Otopiti maslac, pa u njega dodati seckane orahe i pržiti 3 minuta na 200C.
Zatim dodati griz i uz neprestano mešanje pržiti dok ne porumeni.
Važno je da se griz dobro uprži, jer od toga zavisi koliko će kolač imati ukus alve.
Dodati šećer pa polako sipati mleko i kuvati dok ne dobije određenu gustinu (oko 15 minuta).
Ostaviti da otstoji 15 minuta.
Kalup obložiti folijom, pa sipati masu.
Staviti u frižider da se stegne.
Po želji preliti čokoladom.
Oljin slatki svet
DOBRODOŠLI U MOJ SLATKI SVET
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.