Странице

8. 7. 2015.

Ruže

 Jedna izreka kaže da i ruže i istina imaju po sebi trnje, ali i ruža i istina oduvek nadahnjuju ljudski rod svojom čistom lepotom

7. 7. 2015.

Brze poslastice

Za ove letnje vrućine najbolje je spremati kupove, voćne, čokoladne ili kombinaciju koja vama padne na pamet od namirnica koje imate u kući.
Običan vanila krem od pudinga pomešan sa umućenim šlagom i višnje skuvane sa šećerom.


Umućen šlag pa pomešan sa izmrvljenim čokoladnim biskvitom
Kombinacija sa pudingom skuvanim u soku od pomorandže i crne ribizle

24. 5. 2015.

Moji medenjaci na TripleCliks




Item No: 419011
Reg. Price: €3.64   Our Price: €2.73 (you save €0.91)
Condition: New

22. 3. 2015.

Panakota sa višnjama


  Sasvim jednostavna, a uz dodatak nekih sastojaka i začina može imati vrhunski ukus, i ako pustite mašti na volju i izgled. 
Za ovu poslasticu potrebno je:
1/2 litre mleka
1/2 litre slatke pavlake
1 kesica želatina (10gr)
350 grama šećera
5 kašika ruma
300 grama višanja
1 ravna kašičica cimeta

Prvo želatin razmutiti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
Mleko i slatku pavlaku sipati u šerpu, dodati 150 grama šećera i kuvati do tačke ključanja. 
Dodati rum, a zatim i želatin pa skloniti sa šporeta.
Mešati da se želatin lepo otopi. 
Malo prohlađenu smesu sipati u odgovarajuće kalupe i ostaviti preko noći da se stegne frižideru.
Višnje ukuvati sa 200 grama šećera, dodati cimet, izmešati pa ostaviti da se ohladi.
Višnje sipati na tacnu pa preko istresti panakotu iz kalupa.
Ukrasiti po želji.
 
Sve ovo može izgledati i drugačije ako se sipa u čaše.


11. 3. 2015.

Slatki sto

Pripremljene poslastice za otvaranje restorana "Tajni začin"