Oljin slatki svet
DOBRODOŠLI U MOJ SLATKI SVET
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
2. 4. 2012.
Šareni fondan
Sa šarenim fondanom se najlakše i najbrže može ukrasiti torta. Najbolje od svega je što se možete prepustiti mašti i u zavisnosti od vremena i za koju namenu je torta možete napraviti malo remek delo.
Podeliti određenu količinu fondana na tri dela i svaki deo obojiti poželji. Meni je ovo ostalo od nekih prethodnih torti.
Svaku lopticu razvući oklagijom
Prebaciti fondan jedan preko drugog, redosledom koji želite
Uviti sve kao rolat
Seći uzduž ili popreko u zavisnosti šta ste smislili da pravite
Od ovako šarenog fondana mogu se napraviti i karanfili.
Razvući fondan i okruglim kalupom izvaditi kružiće.
Svakom krugu rastanjiti ivice
Staviti tri kruga jedan na drugi
Skupiti sredinu prstima i napraviti karanfil
Zabosti čačkalicu u sredinu, okrenuti cvetove i ostaviti da se osuše.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар