Potrebno:
400ml slatke pavlake, 4 žumanca, šećer u prahu,pola kašičice ekstrata od vanile, 2 šolje jake tople espreso kafe,kakao
Priprema:
Umutite 300ml slatke pavlake, pa je ostavite da se ohladi. Preostalu pavlaku zagrejte. Umutite žumanca i ekstrakt od vanile i stavite da se kuvaju na pari. Postepeno dodajte zagrejanu pavlaku i espreso. Skinite činiju s pare, pa umutite krem.Zatim dodajte prethodno ulupanu pavlaku. Pripremljeni krem od kafe rasporedite u četiri šoljice za espreso i ostavite u zamrzivaču tri-četiri sata da se dobro ohladi. Neposredno pre serviranja pospite kakaom, sačekajte pet minuta da se kakao rastopi, pa espreso-krem ukrasite zrnima kafe.
Oljin slatki svet
DOBRODOŠLI U MOJ SLATKI SVET
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
2 коментара:
Ovo lepo zvuči. Nisam baš vična kuvanju žumanaca na pari, pa me zanima jel ima neki trik da se ne zgrudvaju?
Nemaš poseban trik. Skineš žumanca sa vatre pa polako dodaješ u njih to što treba dodati, lagano mešajući. Vratiš na vatru i kuvaš još malo da se stegne.
Постави коментар