Oljin slatki svet

Oljin slatki svet
DOBRODOŠLI U MOJ SLATKI SVET

Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.

16. 5. 2010.

Krema ganaš (ganache)

Za punjenje kolača

Potrebno:
1dcl mleka, 1/2dcl pavlake, 375gr čokolade
Priprema:
Mleko i pavlaku stavite da provriju.
Usitnite čokoladu.
Preliti čokoladu mlekom ne stavljajući smesu na vatru.
Ostaviti da se ohladi dok se gotovo potpuno ne stvrdne.
Malo zagrejati, energično mešajući, da smesa postane svetlija.

Napomena: Krema ganaš mora biti meka da bi se njome mogli ukrašavati i puniti kolači.

Za glaziranje

Potrebno:
200gr čokolade za preliv ili neke veoma fine čokolade, 100gr maslaca
Priprema:
Isitniti ili grubo iseckati čokoladu i staviti na paru da se rastopi zajedno sa maslacem.
Dobro promešati lopaticom i upotrebiti na temperaturi izmedju 30 i 35C.
Može se naneti četkicom.

Нема коментара:

Pretraži ovaj blog