Oljin slatki svet
DOBRODOŠLI U MOJ SLATKI SVET
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
13. 7. 2010.
Sendvič sladoled
Potrebno:
500-600 gr keksa pti ber, 3-4 kesice praha za mucenje sladoleda, 6-8 dcl mleka.
Odgovarajuću posudu obložiti alu folijom i na dno staviti keks. Preko staviti umućen sladoled, poravnati kašikom pa poređati novi sloj keksa, opet sladoled, pa završiti sa keksom. Staviti u zamrzivač, pa kada se sladoled stegne izvrnuti na tacnu, skloniti foliju i seći komade po želji.
Može se praviti kombinacija od više vrsta sladoleda (čokolada, vanila, jagoda..), unutra se mogu dodavati rendana čokolada, kandirano voće ili ko šta voli, a odozgo se može preliti sa nekim prelivom kupovnim ili pravljenim, zavisi od želje, vremena...i to je to.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
2 коментара:
Hehehehe fantasticna ideja i recept ! Svaka cast! :-D
Hvala Jovana, pa jos kad stavis kombinacije koje ti volis...mmm
Постави коментар