Oljin slatki svet

Oljin slatki svet
DOBRODOŠLI U MOJ SLATKI SVET

Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.

12. 10. 2010.

Keks kolač

Potrebno:
50 komada (otprilike 300gr) keksa petit ber ili nekog sličnog, 2 pudinga od vanile, 500ml mleka, 1/2 margarina,100gr čokolade, 100gr šećera u prahu.

Skuvati puding u mleku i ostaviti da se malo ohladi.
Umutiti margarin sa šećerom i sjediniti sa prohlađenim pudingom.
1/3 fila ostaviti sa strane, a u ostatak dodati 50gr otopljene čokolade.

Ređati na tacnu keks koji je prethodno umočen u špinovani šećer, premazati čokoladni fil, zatim keks, pa žuti fil koji je ostavljen sa strane, pa opet keks, zatim čokoladni fil i na kraju keks.

Gotov kolač preliti otopljenom čokoladom.

5 коментара:

Анониман је рекао...

Mmmm, the cake looks very beautiful and I'm sure that it is also very delicious.

ellyganova је рекао...

Mmmm, the cake looks very beautiful and I'm sure that it is also very delicious.

Jelena је рекао...

ja obožavam ovakve keks torte super recept

Nina је рекао...

e sad ovako nisam probala, ja sam kekse močila u mlijeko no ovako zvuči nekako bolje, a i dekorativno ovo svjetlo/tamno

Unknown је рекао...

Nina, keks koji se umače u špinovani šećer omekne sat vremena posle pravljenja torte, a u mleko kad se umače može se jesti tek sutradan.

Pretraži ovaj blog