Već duže vreme se kanim da napravim ovu tortu, a danas sam sebe častila za rodjendan.
Recept sam dobila od moje dobre prijateljice sa "Krstarice", inače moje imenjakinje Olgice G. koja kaže da je ovaj recept jako star, jer ona voli da sakuplja stare recepte.
Torta je jako ukusna i potseća na čokoladne napolitanke. Malo su mi bile suve oblande pa je krckala pod zubima, a možda ja nisam uradila baš sve kako treba.
Da nedužim dalje evo recepta pa vi prosudite sami.
KORA:
Napraviti sneg od 6 belanaca, 200gr. šećera, 200gr. mlevenih oraha i 1 vanilin šećer.
Podeliti na dva dela i premazati 2 velike oblande.
Oblande peći - sušiti pazeći da ne požute.
Pečeno iseći po dužini da se dobiju 4 kore.
KREM:
Kuvati na pari 6 žumanaca, 200gr. šećera, 6 kašika kuvane jake crne kafe i 200gr. čokolade. U ohladjeni krem dodati 250gr. maslaca.
Tako je glasio njen recept, a ja sam ga uradila ovako
Oljin slatki svet
DOBRODOŠLI U MOJ SLATKI SVET
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
3 коментара:
Njamii odlično izgleda!!!
Pusa.
У рецепту није писало, али се то ваљда подразумевало за оно време - торту је требало правити неколико дана раније. Ако ти је којим случајем остало парче, могла си се уверити како стајањем добија "богатији" укус.
У сваком случају, супер.
Laka i fina...!
Постави коментар