Oljin slatki svet

Oljin slatki svet
DOBRODOŠLI U MOJ SLATKI SVET

Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.

31.10.2010.

Brza kesten torta

Kod mene je sve ovih dana brzinski. Nekako sam u zaostatku s vremenom, nikako da se organizujem. Valjda će me proći i ta faza.
A sad tortica...

Potrebno:
1,5kg. kesten pirea, 300gr. maslaca, 400gr. prah šećera, 2 kesice vanilin šećera, 450gr. mlevenog keksa, 450gr. mlevenih oraha, 100gr. čokolade, 2 kašike ruma, 200gr. žele bombona (ja sam ih izostavila, jer mi se činilo da će biti bolje bez njih).
Za glazuru:
200gr. prah šećera, 2 kašike vode, kašičica soka od limuna, kašičica maslaca, nekoliko kapi ekstrata od ruma, malo crvene boje za kolače.

Kesten pire dobro sjediniti s maslacem, keksom i orasima. Zatim masu podelite na tri dela. Na dno kalupa sipajte prvi deo mase.
U drugi deo dodajte rastopljenu čokoladu, pa i to dodajte u kalup.
U treći deo idu iseckane žele bombone (koje sam ja izostavila)i sipajte i taj deo u kalup.
Staviti u frižider da se dobro stegne, a onda je prevrnite na tanjir i prelite glazurom.

24.10.2010.

Toblerone

U nedostatku vremena, u zadnje vreme pravim samo ove brzinske kolače, ali moji ih mnogo vole.

Potrebno:
1 jaje, 150gr. šećera u prahu, 125gr. margarina, 150gr. čokolade, 50gr. seckanih oraha i 50gr lomljenog keksa.

Umutiti jaje i šećer u prahu i kuvati na pari 5 minuta. U to dodati margarin i čokoladu. Kad se sve otopi i sjedini, skinuti sa šporeta i dodati seckane orahe i lomljeni keks.
Sipati u uljem podmazanu modlu i ostaviti da se stegne.

12.10.2010.

Keks kolač

Potrebno:
50 komada (otprilike 300gr) keksa petit ber ili nekog sličnog, 2 pudinga od vanile, 500ml mleka, 1/2 margarina,100gr čokolade, 100gr šećera u prahu.

Skuvati puding u mleku i ostaviti da se malo ohladi.
Umutiti margarin sa šećerom i sjediniti sa prohlađenim pudingom.
1/3 fila ostaviti sa strane, a u ostatak dodati 50gr otopljene čokolade.

Ređati na tacnu keks koji je prethodno umočen u špinovani šećer, premazati čokoladni fil, zatim keks, pa žuti fil koji je ostavljen sa strane, pa opet keks, zatim čokoladni fil i na kraju keks.

Gotov kolač preliti otopljenom čokoladom.

04.10.2010.

Sa malim zakašnjenjem odgovaram na pitanja nekim članicama koje su se interesovale za pravljenje cvetova od Gum paste.

Masa za pravljenje cvetova ili Gum pasta može se kupiti direktno ili naručiti telefonom u Eurowiltu.
Takođe sav alat potreban za izradu cvetova može se naručiti kod njih. Oni malo vičniji mogu se snaći i bez alata.
Obaveze, obaveze, obaveze....nagomilalo se toliko toga da više nisam mogla odlagati trebalo je sve pozavršavati, pa za druženje nema vremena.
Sada je sve sređeno i evo mene sa vama ponovo.

Pretraži ovaj blog