Oljin slatki svet
DOBRODOŠLI U MOJ SLATKI SVET
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
20. 4. 2010.
Bavarski krem
Potrebno:
3 žumanca, 125gr šećera, 1/4l mleka, 8gr želatina, 4dcl slatke pavlake
Priprema:
žumanca penasto umutite sa šećerom, a zatim, neprekidno mešajući, postepeno dolivajte vruće mleko. Dobijenu smesu preručite u posudu za kuvanje na pari, stavite na šporet i lupajte žicom dok se ne zgusne. Dodajte želatin koji ste pre toga potopili, izmaknite s vatre i dobro izmešajte, a zatim procedite u drugu činiju. Ostavite da se ohladi i povremeno promešajte. Kad krem počne da se steže, umešajte umućenu slatku pavlaku, pa ga preručite u valjkasti kalup, koji ste plaknuli hladnom vodom, i stavite u frižider da se stegne. Gotov krem istresite na hladnu činiju i ukrasite po želji.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
1 коментар:
Bravo za ovaj recept!!!
Постави коментар