Oljin slatki svet
DOBRODOŠLI U MOJ SLATKI SVET
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
29. 4. 2011.
Zoja torta
Kore:
10 žumanaca, 10 kašika prah šećera, 250gr margarina, 200gr otopljene čokolade, 150gr plazma keksa, 4 kašike brašna i na kraju lagano umešati sneg od 10 belanaca.
Peći 3 kore.
Fil:
8 jaja, 10 kašika prah šećera kuvati na pari. U ohladjeno dodati 250gr margarina, 250gr otopljene čokolade, 150gr plazma keksa. Ostaviti malo fil da odstoji.
Posebno umutiti 400ml slatke pavlake.
Redjati: kora - fil - slatka pavlaka
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
7 коментара:
SAVRŠENA JE!!!
Predivna je Olja, a šta uradiš sa 10 belanaca koji ostanu od tortice :)
Ah slatki svete ;ta nam to radiš.Samo da pozovem goste pa d apočnemo kolektivno da ližemo monitor.Izvrsno
Jaco, belanca ne ostaju i ona se umute u koru, nisi dobro pročitala.
Draga Olja, a kako napravis masu kojom si oblozila tortu? To je za mene velika tajna!Zelis li je otkriti,nama kuvarima pocetnicima?Onako dealjno i od srca?
Čarobno!
Prelepa torta.
Svrati do mene, čeka te nagrada:)
Постави коментар