Oljin slatki svet
DOBRODOŠLI U MOJ SLATKI SVET
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
20. 5. 2011.
Moka torta
Kore:
Umutiti penasto 7 celih jaja sa 7 kašika šećera, dodati 7 kašika mlevenih oraha i 3 kašike brašna. Ispeći koru i kad se ohladi preseći na dva dela.
Fil:
Umutiti jedno žumance sa 250gr prah šećera. U to sipati 1 do 2 manje šoljice jake crne kafe i kuvati na pari dok se ne zgusne. U ohladjeni krem umutiti 250gr margarina.
Filovati kore i istim kremom premazati celu tortu.
Predlog:
Belance koje ostaje od fila može se dodati za koru, neće ništa pokvariti.
Ako ne dodate u koru belance možete umutiti sa 100gr prah šećera i napraviti malu dekoraciju na torti.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
3 коментара:
Prelepa torta!!!
Prekrasno izgleda, sve pohvale!
Ugodan vikend ti želim:)
Ovo je ensto za nas kafaholike.Odlicno si ej izradila.
Постави коментар