Oljin slatki svet
DOBRODOŠLI U MOJ SLATKI SVET
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
Konac delo krasi kaže stara poslovica, a finale svakog ukusnog obroka je desert.
Pravi gurmani vole i ljuto, masno, kiselo i gorko, ali se ti epiteti obično ne koriste kad nešto baš "prijanja za srce".
Slatko je prava reč za milo, privlačno, ukusno i neodoljivo.
Ovde ćete pronaći recepte, ideje, predloge i veliki broj saveta vezanih za kuhinju i kulinarstvo.
Ovaj posao u slatkom svetu nije lak, ali ako u vama ima dovoljno ljubavi i volje uz malo strpljenja uspeh je zagarantovan.
4. 8. 2010.
Knedle s višnjama
Potrebno:
250ml vode, 70ml ulja, 250gr brašna, 1 jaje i višnje(količina po želji)
Vodu staviti da provri pa dodati ulje, skinuti sa vatre i dodati 150gr brašna. Kad se malo prohladi dodati preostalo brašno i jaje. sve dobro sjediniti, praviti loptice i u svaku staviti 2-3 višnje.
Staviti vodu u dublji sud da prokuva, pa u to spuštati knedle. Kad isplivaju na površinu mogu se vaditi na tacnu.
Posebno skuvati višnje i šećer (količina po želji). Preliti knedle.
U višnje i šećer se može dodati malo želatina pa će smesa biti pihtijasta.
Lepa je kombinacija i sa kajsijama, a može se praviti i neki mix od voća.
Ovo testo je neutralno, pa se mogu praviti i slane knedle. Dodati u njih sir pa ih valjati u prezlu i jaje i propržiti.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
2 коментара:
obozavam knedle ali ih ovakve jos nisam videla. dobra ideja sa ovim slatkim saftom, lepo se izbegnu klorije od przenja u prezli...
Odlične su i sa kajsijama.
Постави коментар